Artykuły eksperckie

22 października 2021

Rynek jest gotowy na zmiany w kierunku obiegu zamkniętego

Ewa Wojciechowicz

Analiza procesów funkcjonujących w firmie może pokazać, że rozwiązanie zgodne z ideą GOZ już w niej funkcjonuje, tylko nie zdawaliśmy sobie z tego sprawy.

7 października 2021

Trzeba działać z rozwagą [wywiad]

Ewa Wojciechowicz

Czy dla branży mleczarskiej w ogóle jest przyszłość za kilkanaście, kilkadziesiąt lat?

27 sierpnia 2021

Kuchenni rewolucjoniści

Adam Grzeszak

Młodzi przedsiębiorcy wkroczyli do kuchni. Wierzą, że przez żołądek wiedzie droga do naprawy świata

18 czerwca 2021

Przyszłość jedzenia

Marcin Tischner

Wyzwania sektora spożywczego Prawie 800 milionów ludzi jest niedożywionych, a 2 miliardy uważa się za osoby z niedoborem mikroskładników odżywczych. Czy to oznacza, że musimy produkować więcej żywności? Przede wszystkim konieczne jest konsumowanie jej mądrzej. Inaczej nasza planeta (i my na niej) może(my) nie przetrwać skutków naszego apetytu. Obecnie produkowana żywność, z perspektywy wyzwań społecznych…

18 grudnia 2020

„Wartości wrócą do łask”

Katarzyna Teter

Pandemia sprawiła, że bardzo mocno skupiamy się zaspokojeniu podstawowych potrzeb. W pierwszej kolejności troszczymy się o zdrowie, rodzinę, nasze bezpieczeństwo, także finansowe. (…) Ogromny wpływ na nasze postawy ma przede wszystkim poziom świadomości, a ten w obszarze związanym z ochroną klimatu i środowiska również się zwiększa.

Typ artykułu

Obszar tematyczny