Hochland

Hochland należy do największych producentów serów w Europie. Historia firmy sięga 1927 roku, kiedy to w miejscowości Gosshloz w Bawarii powstał rodzinny zakład serowarski. Obecnie Hochland działa w kilku krajach, między innymi w Niemczech, Polsce, Francji, Hiszpanii, Rumunii, Rosji, USA, Australii.

Polska to jeden z ważniejszych etapów rozwoju firmy, a co za tym idzie, jedna z ważniejszych inwestycji. Hochland istnieje na polskim rynku od początku lat 90-tych.

W Polsce działają dwa zakłady – w Kaź­mierzu i Węgrowie.

Hochland, Almette, Valbon to wiodące na rynku marki, pod którymi kryje się cała gama produktów, dostępna także dla rynku HoReCa. Przy jednoczesnym dbaniu o wzrost poziomu dystrybucji numerycznej i ważonej, w swoich analizach długofalowych firma odnotowuje wzrost udziałów w rynku serów. Swoją pozycję w Polsce Hochland zdobył i ugruntował dzięki umiejętnej strategii marketingowej i dystrybucyjnej, która trwa do dziś.

Nadrzędnym planem Hochland Polska jest dalsze zdoby­wanie zaufania konsumentów i handlu skutkujące czołowymi miejscami w strategicznych segmentach rynku serów.

Hochland Polska z sukcesem realizuje misję bycia liderem na rynku serów w Polsce i tworzy nowe kategorie na rynku serów.