Dla mediów
ENGLISH
O nas
Kim jesteśmy
Misja, wartości i standardy
Ludzie
Sprawozdania i raporty
Statut
Kontakt
Polityka prywatności i przetwarzanie danych osobowych
Co robimy
Współpraca
Współpraca z biznesem
Współpraca ze środowiskiem akademickim
Współpraca z organizacjami pozarządowymi
Współpraca z administracją
Współpraca międzynarodowa
Programy
Program Partnerstwa
Chapter Zero Poland
Karta Różnorodności
Karta Praw Dziecka w Biznesie
Centrum Wolontariatu Pracowniczego
Liga Odpowiedzialnego Biznesu
Prowadzenie badań
Szkolenia
Konkursy
O konkursach
Konkurs Raporty Zrównoważonego Rozwoju
Pióro odpowiedzialności
Nagroda „Ludzie, którzy zmieniają biznes”
Ogólnopolski konkurs wiedzy o ESG
Baza wiedzy o ESG
Baza wiedzy
Baza wiedzy o ESG
Wydarzenia
Encyklopedia ESG
Publikacje
Artykuły eksperckie
Podcast Odpowiedzialny
Dobre praktyki
Program partnerstwa
Zawsze świeże – PAMSO
Metryka praktyki
Firma:
PAMSO,
Branża:
FMCG,
Obszar tematyczny:
Kategoria:
Dokument źródłowy:
Raport 2008
Żywność wymagająca przechowywania w warunkach chłodniczych jest szczególnie narażona na działanie czynników atmosferycznych, w tym wysokich temperatur. Złe przechowywanie może wpływać negatywnie na jakość produktu, a pośrednio na zdrowie klienta, który produkt ten spożywa. Świadome zagrożeń związanych z niewłaściwym postępowaniem z wyrobami spożywczymi Zakłady Mięsne PAMSO skierowały do klientów kampanię pod hasłem „Zawsze świeże”.Kampanię rozpoczęło badanie opinii przeprowadzone na 100 klientach sklepów firmowych PAMSO. Wyniki wykazały brak wiedzy klientów na temat przechowywania produktów mięsno-wędliniarskich i dlatego też firma przeszła do kolejnego etapu kampanii – edukacji. W 28 sklepach firmowych oraz 55 sklepach partnerskich firmy PAMSO w województwie łódzkim klienci mogli otrzymać poradnik „Zawsze Świeże”, zawierający wskazówki dotyczące m.in. zasad transportu zakupionych wyrobów do domu oraz temperatur, w których należy je przechowywać. Poradnik trafił do ok 11 tys klientów firmy. Równolegle na stronie Zakładów Mięsnych PAMSO działało forum, na którym zainteresowani mogli zadać pytanie ekspertowi. Dla internautów przygotowano również do pobrania elektroniczną wersję poradnika „Zawsze Świeże”.
Nadchodzące wydarzenia
GRU
06
Konferencja D&I Changemakers
LUT
23
Koniec naboru do 2. edycji Nagrody Karty Różnorodności
Pozostałe wydarzenia
Polecane
Czy polscy pracodawcy dbają o różnorodne i włączające zespoły? Publikujemy szczegółowy raport z 3. edycji badania Diversity IN Check
Komisja Europejska opublikowała rozporządzenie dotyczące pozostałych czterech celów środowiskowych Taksonomii UE
Chapter Zero Poland z nową Radą Programową i Komitetem Sterującym
Trwają konsultacje ws. SFDR