Warsztaty Zdrowych Słodkości!

Metryka praktyki

Firma: Grupa Pelion,
Branża: Farmaceutyka,
Obszar tematyczny: Praktyki z zakresu pracy
Kategoria: Firma przyjazna rodzinie
Dokument źródłowy: Raport 2021

Cele Zrównoważonego Rozwoju

Praktyka realizuje cele:
- Cel 12 - Odpowiedzialna konsumpcja i produkcja
- Cel 3 - Dobre zdrowie i jakość życia

Podczas czerwcowego weekendu Pelion przygotował dla swoich pracowników Warsztaty Zdrowych Słodkości! Na spotkaniu online uczestnicy przygotowali zdrowe i dietetyczne przysmaki, jak kulki mocy, babeczki orkiszowe i krem orzechowo-czekoladowy. Dowiedzieli się, czym są zdrowe słodkości, jak powstają, jakie produkty stosować zamiast przetworzonych. Poznali orzechy, zdrowe ziarenka, niekandyzowane, suszone owoce, zdrowe tłuszcze, dowiedzieli się, jak je zdrowo spożywać. Warsztat poprowadziła mgr Justyna Zielińska, doradczyni żywieniowa, specjalistka dietetyki Tradycyjnej Medycyny Chińskiej. Dzięki warsztatom pracownicy przekonali się, że słodkości mogą być zdrowe. Spędzili również przyjemnie i efektywnie czas ze swoimi pociechami. Spotkanie było dla pracowników nie tylko cennym źródłem wiedzy i praktycznych wskazówek, które mogą wykorzystywać na co dzień podczas przygotowywania posiłków, ale także doskonałą formą zabawy i spędzenia wolnego czasu z dziećmi w długi czerwcowy weekend. Warsztaty pomogły także wypracować dobre nawyki żywieniowe. Po spotkaniu każdy z uczestników otrzymał od prowadzącej skrypt i książeczkę z przepisami na zdrowe przekąski.