100% naturalnego smaku

Metryka praktyki

Firma: FRoSTA,
Branża: Przemysł spożywczy,
Obszar tematyczny: Zagadnienia konsumenckie
Kategoria: Zdrowie i bezpieczeństwo konsumentów
Dokument źródłowy: Raport 2017

Cele Zrównoważonego Rozwoju

Praktyka realizuje cele:
- Cel 12 - Odpowiedzialna konsumpcja i produkcja
- Cel 14 - Życie pod wodą
- Cel 3 - Dobre zdrowie i jakość życia

FRoSTA dąży do całkowitej rezygnacji ze stosowania dodatków do żywności, aby proponować konsumentom jak najbardziej naturalne produkty. Zgodnie z polityką marki 100% naturalnego smaku! FRoSTA nie stosuje żadnych dodatków do żywności m.in.: wzmacniaczy smaku, barwników, aromatów, tłuszczów utwardzonych, skrobi modyfikowanej, emulgatorów, przeciwutleniaczy, substancji słodzących i wielu innych, a wszystkie użyte składniki ujawnia na etykiecie. W produktach FRoSTY konsument nie znajdzie skrobi modyfikowanej, masła z barwnikami, jak również oleju palmowego – jedynie olej słonecznikowy oraz oliwę. Wszystkie produkty rybne FRoSTY posiadają niebieski certyfikat MSC, gwarantujący, że ryby, które się w nich znajdują pochodzą wyłącznie ze zrównoważonych łowisk.