Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe? Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie – Warszawa

Zdrowe odżywianie - czy jest możliwe? Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie - Warszawa

26 września w Warszawie odbędzie sie debata pt. „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe” organizowana w ramach cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie.

Termin: 26 września 2012 r.

Miejsce: klub Śródmiejska, ul. Marszałkowska 66/róg Wilczej, Warszawa

Udział jest bezpłatny. Zapisy na adres napisz na email.

Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowe? Dlaczego żywność ekologiczna jest droższa od „zwykłej”? Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne? O tych i innych zagadnieniach będą dyskutować uczestnicy debaty „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe?” organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu 26 września w Warszawie.

Kończą się wakacje i rozpoczyna nowy rok szkolny – to dobra okazja, aby zastanowić się nad tym, jakiej jakości było jedzenie, które oferowno nam podczas urlopu w restauracjach i barach, a także czy żywność serwowana dzieciom w szkołach jest zdrowa. Konsumenci chcący zdrowo się odżywiać zmuszeni są do bardzo dokładnego czytania etykiet i poruszania się w gąszczu sprzecznych ze sobą informacji na temat jedzenia, a wybierając żywność ekologiczną – do płacenia wysokich cen.

Podczas debaty z cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie, organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w Warszawie 26 września br. w godzinach 15-17 w klubie Śródmiejska przy ulicy Marszałkowskiej 66, zaproszeni goście będą dyskutować na wspomniane tematy. Wśród panelistów będą m.in.: Prof. Krzysztof Krygier z SGGW, Kamil Sakałus – Kamilgotuje.pl, Marta Skrzydłowska ze Sztuki Odżywiania, a debatę poprowadzi Agnieszka Wądołowska, redaktorka Gazeta.pl.

Po debacie zapraszamy na poczęstunek.

Zagadnienia do dyskusji:
•    Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowsze?
•    Dlaczego zdrowa, ekologiczna żywność jest droższa od „zwykłej”?
•    Jaka jest odpowiedzialność mediów w promowaniu nawyków żywieniowych?
•    Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne?

Zaproszeni goście:

•    Jarosław Lepka, Nutricia
•    Iwona Turowska, Szkoła Podstawowa nr 314
•    Prof. Krzysztof Krygier, SGGW
•    Marta Skrzydłowska, Sztuka Odzywiania
•    Kamil Sakałus, Kamilgotuje.pl, dziennikarz Mediów Regionalnych
•    Mariusz Duchewicz, Green Peas – Eco Bar & Coffee

Moderatorka: Agnieszka Wądołowska, Gazeta.pl

Patronem medialnym debaty jest magazyn Organic.

Dołącz do wydarzenia na Facebooku!

 

Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie to cykl spotkań poświęconych idei społecznej odpowiedzialności biznesu. Spotkania realizowane przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w od 2006 roku skierowane są do przedstawicieli świata biznesu, administracji państwowej oraz organizacji pozarządowych. Celem spotkań jest inicjowanie dyskusji publicznej na tematy związane z CSR oraz stworzenie platformy wymiany opinii i doświadczeń między trzema sektorami.