sie 29 2012

Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe? Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie – Warszawa

Lokalizacja: Polska,

26 września w Warszawie odbędzie sie debata pt. „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe” organizowana w ramach cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie.

Termin: 26 września 2012 r.

Miejsce: klub Śródmiejska, ul. Marszałkowska 66/róg Wilczej, Warszawa

Udział jest bezpłatny. Zapisy na adres biuro@fob.org.pl.

Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowe? Dlaczego żywność ekologiczna jest droższa od „zwykłej”? Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne? O tych i innych zagadnieniach będą dyskutować uczestnicy debaty „Zdrowe odżywianie – czy jest możliwe?” organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu 26 września w Warszawie.

Kończą się wakacje i rozpoczyna nowy rok szkolny – to dobra okazja, aby zastanowić się nad tym, jakiej jakości było jedzenie, które oferowno nam podczas urlopu w restauracjach i barach, a także czy żywność serwowana dzieciom w szkołach jest zdrowa. Konsumenci chcący zdrowo się odżywiać zmuszeni są do bardzo dokładnego czytania etykiet i poruszania się w gąszczu sprzecznych ze sobą informacji na temat jedzenia, a wybierając żywność ekologiczną – do płacenia wysokich cen.

Podczas debaty z cyklu Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie, organizowanej przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w Warszawie 26 września br. w godzinach 15-17 w klubie Śródmiejska przy ulicy Marszałkowskiej 66, zaproszeni goście będą dyskutować na wspomniane tematy. Wśród panelistów będą m.in.: Prof. Krzysztof Krygier z SGGW, Kamil Sakałus – Kamilgotuje.pl, Marta Skrzydłowska ze Sztuki Odżywiania, a debatę poprowadzi Agnieszka Wądołowska, redaktorka Gazeta.pl.

Po debacie zapraszamy na poczęstunek.

Zagadnienia do dyskusji:
•    Czy możliwe jest, aby masowe żywienie było zdrowsze?
•    Dlaczego zdrowa, ekologiczna żywność jest droższa od „zwykłej”?
•    Jaka jest odpowiedzialność mediów w promowaniu nawyków żywieniowych?
•    Jak wybierane jest jedzenie przez restauratorów i stołówki szkolne?

Zaproszeni goście:

•    Jarosław Lepka, Nutricia
•    Iwona Turowska, Szkoła Podstawowa nr 314
•    Prof. Krzysztof Krygier, SGGW
•    Marta Skrzydłowska, Sztuka Odzywiania
•    Kamil Sakałus, Kamilgotuje.pl, dziennikarz Mediów Regionalnych
•    Mariusz Duchewicz, Green Peas – Eco Bar & Coffee

Moderatorka: Agnieszka Wądołowska, Gazeta.pl

Patronem medialnym debaty jest magazyn Organic.

Dołącz do wydarzenia na Facebooku!

Rozmowy o odpowiedzialnym biznesie to cykl spotkań poświęconych idei społecznej odpowiedzialności biznesu. Spotkania realizowane przez Forum Odpowiedzialnego Biznesu w od 2006 roku skierowane są do przedstawicieli świata biznesu, administracji państwowej oraz organizacji pozarządowych. Celem spotkań jest inicjowanie dyskusji publicznej na tematy związane z CSR oraz stworzenie platformy wymiany opinii i doświadczeń między trzema sektorami.