III Ogólnopolski Dzień Różnorodności: Rozmowy o różnorodności – Kuchnia konfliktu

Jarmiła Rybicka opowiada o projekcie Kuchnia konfliktu.

Kuchnia konfliktu to inicjatywa, której celem ma być nie tylko stworzenie mobilnej restauracji z nieobecną dotychczas w Warszawie kuchnią, ale przede wszystkim przedsiębiorstwo społeczne stwarzające płaszczyznę integracji społeczności cudzoziemców z mieszkańcami Warszawy. To miejsce spotkania różnych kultur, serwujące potrawy z tych regionów świata, które są objęte konfliktami zbrojnymi.

Ogólnopolski Dzień Różnorodności to coroczne spotkanie obecnych sygnatariuszy Karty Różnorodności oraz firm zainteresowanych podpisaniem deklaracji.

Motywem przewodnim III Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności był wpływ różnorodności w różnych aspektach życia na miejsce pracy i możliwości rozwoju pracowników, a co za tym idzie na ich efektywność, zadowolenie i samorealizację.