Artykuły eksperckie

13 czerwca 2017

Zarządzanie wiekiem czy generacjami w miejscu pracy?

Wykład dr hab. Izabeli Warwas prof. nadzw. Uniwersytetu Łódzkiego wygłoszony jako wstęp do panelu dyskusyjnego podczas IV Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności 24.05.2017 w Warszawie.

6 marca 2017

Relacje z debat w ramach II edycji projektu „Biznes Odpowiedzialny w Polsce”

1 marca ruszyła II edycja projektu Rzeczpospolitej i Gazety Parkiet pn. „Biznes Odpowiedzialny w Polsce”. Projekt został objęty honorowym patronatem Ministerstwa Rozwoju i Ministerstwa Finansów, a Forum Odpowiedzialnego Biznesu, wspólnie z Deloitte, Forum Darczyńców i Pracodawcami RP, jest partnerem działania. Na projekt składały się dwie redakcyjne debaty przy okrągłym stole – obie są dostępne do obejrzenia na kanale YouTube Gazety Rzeczpospolita. Zarządzanie wiekiem Pierwsza…

9 sierpnia 2016

III Ogólnopolski Dzień Różnorodności: Rozmowy o różnorodności: dr Bernadeta Szewczyk

Dr Bernadeta Szewczyk, laureatka XV edycji programu L’Oréal Polska Dla Kobiet i Nauki. Ogólnopolski Dzień Różnorodności to coroczne spotkanie obecnych sygnatariuszy Karty Różnorodności oraz firm zainteresowanych podpisaniem deklaracji. Motywem przewodnim III Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności był wpływ różnorodności w różnych aspektach życia na miejsce pracy i możliwości rozwoju pracowników, a co za tym idzie na ich…

5 sierpnia 2016

III Ogólnopolski Dzień Różnorodności: dr Aleksandra Cisłak, Uniwersytet SWPS

Dr Aleksandra Cisłak z Uniwersytetu SWPS opowiada dlaczego boimy się różnorodności. Ogólnopolski Dzień Różnorodności to coroczne spotkanie obecnych sygnatariuszy Karty Różnorodności oraz firm zainteresowanych podpisaniem deklaracji. Motywem przewodnim III Ogólnopolskiego Dnia Różnorodności był wpływ różnorodności w różnych aspektach życia na miejsce pracy i możliwości rozwoju pracowników, a co za tym idzie na ich efektywność, zadowolenie…

5 lipca 2016

III Ogólnopolski Dzień Różnorodności: Rozmowy o różnorodności – Kuchnia konfliktu

Jarmiła Rybicka opowiada o projekcie Kuchnia konfliktu. Kuchnia konfliktu to inicjatywa, której celem ma być nie tylko stworzenie mobilnej restauracji z nieobecną dotychczas w Warszawie kuchnią, ale przede wszystkim przedsiębiorstwo społeczne stwarzające płaszczyznę integracji społeczności cudzoziemców z mieszkańcami Warszawy. To miejsce spotkania różnych kultur, serwujące potrawy z tych regionów świata, które są objęte konfliktami zbrojnymi….

Typ artykułu

Obszar tematyczny